SLAAPPLAN | Verbeter je slaap effectief

Soms merk je dat je al een langere tijd niet goed in slaap kunt vallen of dat je niet goed kunt doorslapen en meer keer per nacht wakker bent of al wakker ligt voordat je wekker gaat. Overdag voel je je daardoor vermoeid, futloos, depressief, sneller geïrriteerd of boos en lukt het je minder goed om geconcentreerd je werk kunt uitvoeren. Je grijpt daardoor sneller naar vet en ongezond eten of neigt om minder te bewegen omdat je al zo moe bent. Er ontstaat een vicieuze cirkel.

Ongeveer 63% van de Nederlanders geeft aan niet goed te slapen. Insomnia of chronische slapeloosheid (tenminste 3 dagen per week gedurende 3 maanden achter elkaar niet goed slapen) komt voor bij 10-12% van de Nederlanders. Veel van de patiënten met slaapproblemen krijgen van de huisarts slaapmedicatie.

Het goede nieuws is dat jij met een goed inzicht in je slaappatroon en een goed slaapplan zelf (blijvend) jouw slaapkwaliteit kunt verbeteren. Door goed te kijken naar alle aspecten die jouw slaappatroon kunnen beïnvloeden maken we samen een plan van aanpak om jouw slaappatroon te verbeteren. Ook wanneer je stressklachten (burn-out of een depressie) of slaapapneu hebt kan je het slapen verbeteren en je slaapmedicatie afbouwen of stoppen.

Slik je slaapmedicatie? Dan is daarmee stoppen heel verstandig. Slaapmedicatie heeft grote nadelen voor de kwaliteit van je slapen (je komt niet of nauwelijks in je diepe slaap) en het kan verslavend werken. Uiteraard doen we dit in goed overleg met je huisarts en bespreken we ons plan van aanpak om beter te gaan slapen zonder medicatie.

Programma:

  • Intake (60 minuten)
  • Inzicht krijgen en meten van de slaapkwaliteit
  • Bespreken slaaprestrictiemethode en deze op maat maken
  • Evalueren slaapkwaliteit
  • Optioneel: Action Bars® voor meer rust en ruimte in je hoofd

Is je slaapkwaliteit drastisch afgenomen en wil je de vicieuze cirkel doorbreken?                  Dan is het tijd om hiermee aan de slag te gaan!!

Neem direct contact op.

Plan online je afspraak